Susret kooperanata s Podravkom

‘I radimo i sadimo uvijek sa srcem’

Ove jeseni Podravka je uvela novitet koji bi trebao prerasti u tradiciju, a riječ je o susretu i druženju s kooperantima koji se ove godine premijerno održao u restoranu Štagelj u Koprivnici.

Susret je otvoren uvodnim govorom predsjednice Uprave Podravke Martine Dalić, koja je predstavila strategiju proizvodnje Podravke, ali i istaknula kako se već sada velika pažnja posvećuje poljoprivredi te da će u budućnosti to još jače doći do izražaja.

I dok sadimo, radimo sa srcem

Jasni i odlučni koraci u tom smjeru već su vidljivi u investicijama koje je Podravka pokrenula u segmentu modernizacije mehanizacije, navodnjavanja te modernizacije i povećanja postrojenja za preradu povrća.

„Raditi se mora, saditi se mora, a kako bismo mogli proizvesti sve ove konačne proizvode koje prodajemo našim potrošačima, na tom našem putu okolnosti su sve teže, a te okolnosti uključuju vrijeme, neizvjesnosti, klimatske prilike, no mi smo prilično sigurni i znamo da se sa svime time moramo izboriti jer su alternative puno lošije od toga“, kazala je Martina Dalić.

Razmjena iskustava kooperanata

Nakon Martine Dalić prezentaciju je održao Dalibor Kezele iz Podravke. Dalibor Kezele kazao je kako je ova godina bila prilično zahtjevna ako gledamo tržište žitarica, ali je izrazio i zadovoljstvo situacijom na tržištu industrijskog povrća, koje se ipak pokazalo stabilnijim u cjenovnom smislu i na kojem će biti fokus i u nadolazećem razdoblju. „Ima neka veća doza sigurnosti u onome što smo započeli u kooperantskoj proizvodnji povrća“, zaključio je Dalibor Kezele.

 Na susretu kooperanata održana je panel-rasprava „Zašto surađujem s Podravkom“, na kojoj su kooperanti razmijenili svoja iskustva u sadnji pojedinih kultura, zaštiti usjeva, planovima za budućnost, ali i suradnji s Podravkom te planovima za budućnost. „Oni su uvijek dostupni, agronomi izlaze na polja, savjetuju, što nam je jako važno“, kazao je jedan od kooperanata.

Nakon intenzivne godine obilježene mnogim izazovima, od kojih možemo izdvojiti intenzivne vremenske nepogode izazvane klimatskim promjenama, još uvijek aktualne posljedice pandemije, koje su izazvale nestabilnosti na globalnom tržištu te rast cijena energenata, logičan je zaključak da fokus treba biti na daljnjem jačanju domaće poljoprivrede. Na tom tragu su i planovi Podravke, koja budućnost vidi u razvoju domaće poljoprivredne proizvodnje, daljnjem unaprjeđenju odnosa i suradnje s kooperantima te modernizaciji industrijske proizvodnje i prerade voća i povrća.

Sadržaj nastao u suradnji RTL native tima i Podravke!